Restaurace Sleťák drží i v novém roce vysokou laťku gastronomie. Ochutnali jsme poslední novinku z nabídky poledního menu a získali pro vás recept.

Hosté si podle našeho posledního průzkumu ve Sleťáku velmi chválí polévky, steaky a stále u nich letí asijská kuchyně v mnoha podobách. Poslední novinkou je burger s treskou. Po ochutnání jsme téhle kombinaci přiznali statut delikatesy. 
Základem burgeru ve Sleťáku je domácí houska rozpečená na másle. Dále potřebujeme 120 gramů tresky, 40 gramů směsi strouhané kořenové zeleniny, 1 vejce, sůl, cukr, kopr, zelný salát, ledový salát, rajče, majonézu, chipotle omáčku a cheddar na zapečení.
Příprava: Tresku osolíme, opepříme a zakápneme trochou citronu. Uvaříme na páře. V misce smícháme vychladlou tresku s kořenovou zeleninou a vejcem. Vytvoříme burger a opečeme na pánvi či tálu. Přidáme cheddar a dáme do trouby při 180 stupních Celsia na minutu zapéct. Na másle opečenou rozpůlenou housku spojíme s treskou v konečnou podobu burgeru. Doplníme manonézou, rajčetem, saláty, omáčkou a cheddarem. Dobrou chuť!

-red-