Jaroslav Slánský: Scénář Sexmise je přitažlivější než nahá ženská těla

Divadelní hit letošního roku, jeden z vrcholů sezony, má za dva dny premiéru. Městské divadlo Kladno v sobotu uvede poprvé Sexmisi a umělecký šéf divadla Jaroslav Slánský na ni osobně zve čtenáře Vašeho Kladna.

Jak osobně vnímáte popularitu filmu Sexmise?
Vnímám ji silně a s tímhle vědomím jsem ji do našeho repertoáru nasadil (směje se).

Generace, která v první polovině osmdesátých let viděla premiéru filmu, dodnes vzpomíná na lehce erotické scény, kterých za dob totality bylo jak šafránu. Je vaše divadelní Sexmise stavěna na erotice?
To ať se nechá divák překvapit. Samozřejmě Sexmise má erotický nádech. To však neznamená, že budeme explicitně na jevišti vystavovat pohlavní orgány...

V hitu kladenského divadla minulých let hře Donaha! jste decentně nasvítili několik mužských nahých postav. Zopakujete podobnou scénu tentokrát s ženskými těly?
Nerad bych, aby inscenace táhla jenom na tohle (usmívá se). Scénář Sexmise je daleko přitažlivější než nahá ženská těla.

Zasahuje covid ještě do vašich představení?
Zasahuje, i když jeho projevy jsou slabší. Ale pozitivní člověk nemůže hrát, tudíž některá představení se musí odložit, když nejde nasadit záskok. Něco přesouváme na květnové termíny, nějakou rezervu máme v červnových dnech a doufám, že nic nebudeme muset přetahovat do září.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí