Co chystá kladenské divadlo do nové sezony?

Městské divadlo Kladno představilo dramaturgický plán na novou sezonu 2016/2017.

Do nadcházející sezony vstupuje Městské divadlo Kladno s novým uměleckým vedením. Od začátku roku 2016 je uměleckým šéfem divadla Jaroslav Slánský, který si ke spolupráci vybral dramaturgyni Kristýnu Čepkovou. V poměrně krátké době vznikl dramaturgický plán, který se snaží o žánrovou pestrost a vyváženost. Jak říká dramaturgyně Kristýna Čepková: „Nadcházející sezona se nese v duchu smíšení dvou základních principů divadla. Komické se v ní potkává s tragickým, řeší se vztah veřejného a soukromého, střet ženského a mužského světa“. Příběhy, které se na jevišti kladenského divadla odehrají, představí hrdiny všedních dnů, kteří našli odvahu postavit se osudu a s nadhledem čelí problémům a životním peripetiím. Tyto osudy mohou diváky inspirovat, varovat, ale hlavně ukázat, že kladenské divadlo může být i jejich příběhem.

Sezona v Městském divadle Kladno začne muzikálem v režii Ondřeje Brouska DONAHA!, na podzim čeká Kladno skotská komedie Perfect Days, v prosinci pak komedie z bájné Zeměplochy Soudné sestry. Nový rok 2017 zahájí divadlo drsnou černou komedií Poručík z Inishmoru. Na jaře bude mít premiéru hořká komedie Absolvent a jedno ze zásadních děl slavného českého básníka v autorské adaptaci Romance pro křídlovku. Sezonu zakončí klasika od Williama Shakespeara Mnoho povyku pro nic.

V malém sále divadla se začne hrát na podzim komorní dramatická adaptace bestselleru Stephena Kinga Nadaný žák a dále pak komorní duet pro dvě herečky Umřít smíchy. Městské divadlo Kladno také naváže na předchozí mimoinscenační aktivity v budově divadla jako bývaly například Malé kladenské Dionýsie nebo Divadelní ples. 

Významným počinem divadla je také znovuzavedení předplatného, které si mohli diváci zakoupit naposledy v sezoně 2010/2011. Diváci tak mají možnost opět získat své stálé místo v hledišti a výraznou slevu z běžného vstupného.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí