Včera se rozběhla první část divadelního maratonu, který byl po léta součástí velké divadelní slavnosti zvané MALÉ KLADENSKÉ DIONÝSIE. Ta je obnovena po šestileté pauze a diváci, kteří zítra, 30. 6., přijdou do zrekonstruované divadelní budovy, se mají nač těšit.

Během tzv. Nominačního večera (či spíše odpoledne) byly vylosovány tři soutěžní týmy složené z herců Městského divadla Kladno a Divadla Lampion. Družstva povedou režiséři Jiří Š. Hájek, Braňo Mazúch a Martin Vokoun spolu s dramaturgyněmi, inspicienty a pod patronátem tří čestných kapitánek, jejichž jména zatím nezveřejníme. Stejně tak vylosovaná témata a žánry. Právě ta jsou určující pro příštích 48 hodin, během kterých musí týmy nazkoušet krátké divadelní představení. Diváci pak budou hlasovat, která inscenace se jim líbila nejvíce a vítězný tým získá legendární Stanleyův pohár! To vše v doprovodu tří moderátorů, kterými jsou letos za MDK Jaroslav Slánský, Miroslav Večerka a Jakub Hubert z Lampionu.

V parku vedle divadla čeká diváky bohatý doprovodný program, bude se zpívat, tančit, opékat prase a pivo i nealko poteče proudem. Když ještě prozradíme, že celý letošní ročník se ponese v duchu kultovní soutěžní show Pevnost Boyard, není nad čím váhat. Přijďte v pátek do divadla, nudit se určitě nebudete. Těšíme se na vás!

Vaši kladenští divadelníci