Kladenský sochař smontoval pro porodnici štíty

Kladenský sochař Pavel Holeček se svými kamarády vyrobil a daroval Gynekologicko-porodnickému oddělení kladenské nemocnice ochranné štíty!

Štíty potřebují lékaři se svým týmem u porodu císařským řezem. V Kladně devítičlenný tým do této doby disponoval dvěma takovými štíty.
„Minulý pátek se mi v kladenské nemocnici narodil syn. V sobotu, když jsem se byl na něj a přítelkyni podívat, dozvěděl jsem se, že na oddělení by potřebovali více ochranných štítů. Ještě ten den jsem kontaktoval své kamarády Lukáše Kolátora a Kamila Gurtlera, kteří na 3D tiskárně rychle vyrobili obroučky. Já jsem štíty následně smontoval,“ říká Pavel Holeček a dodává, že si všechny díly musel sehnat. Poté v ateliéru následovalo broušení, vrtání, měření. „Vyzkoušeli jsme dezinfekci, jestli nerozleptá plexisklo. Trvalo mi to až do včerejšího dne. Nebyl čas s tím otálet, ale rychleji jsem to smontovat nedokázal (usmívá se). V téhle době nemůžeme jen nadávat, co všechno vláda dělá špatně. Ale musíme, když můžeme, přiložit ruku k dílu. S tou vládou ať si to, kdo potřebuje, vyřeší potom…,“ doplnil sochař.
„Jsme za štíty moc rádi, velmi nám pan Holeček pomohl, děkujeme,“ uvedl pro Vaše Kladno primář oddělení Štěpán Urbánek.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí