Matěj Krsek: Věřím, že do léta nějaké závody budou

Na tratích dvě stě a čtyři sta metrů sbíral medaile jak na běžícím pásu. Juniorský sprinter klubu A. C. TEPO Kladno Matěj Krsek (19) nyní stojí, stejně jako další sportovci, před další sezonou ve velké nejistotě, jestli vůbec začne.

Kladenské Sletiště je uzavřené i pro atlety. Navíc každý, kdo se pohybuje venku, musí mít zakrytý obličej. Přesto Matěj musí zvládnout přípravu na letní sezonu. „Bydlím na vesnici a využívám k přípravě přírodu kolem, abych potkával co nejméně lidí. Běhám se zakrytými ústy i nosem většinou po lese. K tomu samozřejmě dělám silovou přípravu. Například jezdím do Lidic, kde cvičím na street workoutovém hřišti. Ale zatím netrénuji naplno, protože se dostávám z lehčího svalového zranění,“ říká kladenská atletická naděje. V těchto dnech si ordinuje dlouhé táhlé běhy do deseti kilometrů, a když posiluje, tak s lehkými váhami.
A co by českého juniorského reprezentanta čekalo na jaře za závody, kdyby neudeřila pandemie koronaviru? „V dubnu jsem žádný na programu neměl. První bych absolvoval až na začátku května. V té době jsou například krajské závody družstev a jednotlivců. Poté extraliga. Ale přesně to teď nevím. Jisté je, že jsou přede mnou asi dva měsíce přípravy. Snad se situace s koronavirem zlepší natolik, abychom mohli začít naplno sportovat. Věřím, že do léta nějaké závody budou,“ dodává.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí