Agent Machala: O Zikmundovi a Brízgalovi se Spartou jednáme

Pozice hokejového agenta v současné době trpí podobně jako další profese, kterým se kvůli koronaviru zastavil pracovní život. Jedním z nich je Josef Machala (60).

Zahýbe pandemie výrazně hokejovým světem?
Takové peníze jako před koronavirem, po pandemii možná nikdy nebudou. Kdo se s tím nevyrovná, kdo to nechápe, ten zapláče. Ale důležité je zdraví, ne peníze.

Co teď dělá hokejový agent?
Sice se nehraje, ale musíte myslet už na dobu, kdy se soutěže opět spustí. O své hráče, kterých je jen v Česku zhruba dvacet, se dál musím starat. Například dorostencům vypisuji individuální přípravu. Můžou ji provádět doma, ale také o samotě někde v přírodě. Práce na smlouvách a přestupovém trhu se i přes celosvětový problém nezastavily.

Zastupujete také gólmana Brízgalu a útočníka Zikmunda. Brízgala zůstává v Kladně, ale Sparta by jej ráda na střídavý start, Zikmundovi hledáte angažmá. Jak vypadají jejich naděje na start ve Spartě?
Adam Brízgala dostal od Sparty nabídku na střídavý start. A za to jsem rád. Je dobře, že se kluby chtějí takto domluvit. Adam alespoň neztrácí motivaci a má před sebou sezonu, kdy by měl hodně chytat. O Ladislavu Zikmundovi se Spartou intenzivně jednáme.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí