Stanley Bradley patří od nepaměti k uznávaným českým věštcům. Nedávno se vyjádřil k současné situaci v Česku ovlivněné pandemií koronaviru.

Dost lidí přemýšlí nad tím, co je horší, zda koronavirus, nebo opatření na omezení šíření infekce. V křišťálové kouli jsem viděl odpověď. Kdyby nebyla žádná opatření, podle mne by infekci dostalo do léta 22 tisíc lidí. Na výsledek, kolik jich bude ve finále, si musíme počkat asi rok. Problém je, že kdyby vláda nezavedla opatření proti rychlému šíření infekce, onemocnělo by najednou tolik lidí, že by to nemocnice nezvládly. 
Asi každý chápe proto nezbytnost zavedených opatření. Podle mého předpokladu stejně do dvou let infekci dostane jeden milion lidí, většina o tom ani nebude vědět. Další vlna infekcí by mohla přijít v únoru 2021. Že infekce bude mít důsledky, ví každý a ekonomové to už začínají počítat. Bude cestovat méně lidí. Proto skončí mnoho ubytovacích zařízení a služby těch, co zůstanou, budou zlevňovat.
Kulturní akce bude navštěvovat jen pětašedesát procent lidí, oproti dobám minulým. Patrně jen fanoušci sportu budou věrně dál v původních počtech navštěvovat sportovní akce. Nemovitosti budou samostatnou kapitolou. Čtvrtina lidí s hypotékami si rozmyslí, zda zůstávat v riziku nesplácení a své nemovitosti raději prodají, než by o ně přišli v exekuci. Mnoho bytů bude neprodejných a nepronajatelných za původní ceny. Třetina realitních kanceláří skončí svoji činnost.
Většina koupěchtivých počká na krizi, která se projeví koncem roku 2020 a hlavně začátkem příštího roku. Podle mne bude trvat čtyři roky. Na letošní i příští rok předpokládám deficit 400 miliard korun. Viděl jsem v křišťálové kouli, že ponaučení si z této situace vezme jen třicet procent populace a většina lidí skončí s dobrosrdečností, soudržností a s láskou „k bližnímu“.

-red-