Porcelán na pěší zóně dnes končí! Od prázdnin ho vystřídají ponožky

Dům rodiny Slabých na pěší zóně na chvíli osiří. Prodejna Porcelán totiž dnes večer zavře naposledy. Místo ní se do začátku července přestěhují nedaleké „ponožky“.

A stane se tak v rámci rodiny. Jak prodejnu s porcelánem, tak s ponožkami totiž provozují manželé Slabí. „Před dvěma roky jsem dům koupil od manželů, kteří se ze zdravotních důvodů dál o něj ani o prodejnu nemohli starat. Později navíc majitel náhle zemřel,“ říká Jaroslav Slabý.
Prodejna Porcelán se za více než dvacet let na hlavní třídě zařadila mezi tamní tradiční obchody. Ovšem jak podle svědectví původních provozovatelů, tak i podle pana Slabého, křivka prodejnosti křehkého sortimentu rapidně klesá ke dnu. „Vánoce vydělaly téměř na celý rok provozu. Přesto to žádná sláva nebyla. Na konci loňského roku jsem se rozhodl, že po dalších Vánocích prodejnu zavřu. To jsem samozřejmě nemohl vědět, že přijde nějaká pandemie a ta mé rozhodnutí urychlí,“ vysvětluje Jaroslav Slabý.
Doma, na Okoři, se pak s manželkou domluvili, že obchod převezme ona a přestěhuje do něj obchůdek s ponožkami. Otevírat by se měl na začátku těchto prázdnin.

Jan Murárik

slaba
Paní Slabá začne příští týden s novými polepy výlohy

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí