Jsou úspěšní kolem Kladna. Rodinné řeznictví Hejných proslulo nejen kvalitními masnými výrobky všeho druhu, ale především je vyhlášené jako království sekané. Tu Jaroslav Hejný (43) v současné době vyrábí až v devadesáti druzích!

Odkdy se řezničině věnujete?
Od učňovských let, kdy jsem jezdil pomáhat rodičům do řeznictví i krámu ve Slaném. Později se naskytla možnost jít do vlastního do Smečna. Koupili jsme ho od města a od roku 2018 máme vlastní výrobnu.

Jak vás napadlo vyrábět tolik druhé sekané?
(směje se) Chtěli jsme zkusit obyčejnou sekanou ozvláštnit. Začali jsme sušenými paprikami a pak jsme do sekané dávali, co nás nebo lidi kolem nás napadlo. Až jsme se dostali k číslu devadesát. Přitom před měsícem jich bylo jen osmdesát… Teď vyrábím novinku, sekanou s vaječným koňakem. Je dobrá! Podobně jako například s čokoládou.

Máte všechny druhy okamžitě k dispozici?
Každý den jich jenom několik dáme na krám, a když si někdo objedná jinou z nabídky, tak mu ji vyrobím. Další den jsou na pultu zase jiné druhy. Tuhle si výzkumný ústav objednal šestnáct druhů.

Který druh je nejžádanější?
S feferonkami, s ovocem i se sýrem. Nemám pocit, že by se některý druh prodával málo.

Na jakém čísle se chcete zastavit?
Nevím (směje se). Jenom sekanou s pivem nebo s vínem dělat na krám nechci, ty mi nechutnaly…

Jan Murárik

rezniktri
Srdce království je výrobna

rznikdve
Rodinný podnik ve složení syn, maminka a dcera