Jarda Tauber: Na sólové dráze se cítím dobře

Hraje skvěle tenis a fantasticky na kytaru. Když to zjistil frontman skupiny Olympic Petr Janda, který ho učil brnkat, vzal si jej pod svá křídla. Kladenský rodák a muzikant Jaroslav Tauber (25) chystá v těchto dnech další hudební klip.

Kdysi jste v rozhovoru uvedl, že už na tenis, váš oblíbený sport, nemáte čas. Přitom vám pořád jde pěkně od ruky. Ostatně minulý víkend jste to v deblových barvách redakce Vašeho Kladna dotáhl na prestižním tenisovém turnaji v Kladně do semifinále. Kdysi jste ještě za dorost hrával na Kablovce. Vzpomínáte občas, jaké to bylo?
Spíše si snad pokaždé, když si jdu nyní zahrát, uvědomím, jak mi to v porovnání s minulostí nejde (směje se). Na kurty se dostávám sice pravidelně, ale přitom hrozně málo. Nejčastěji chodím hrát čtyřhru s Petrem Jandou, Petrem Kolářem a Felixem Slováčkem. V té partě je samozřejmě více známých jmen. Jednou za rok se pak sejdeme na Moravě a dáme si tenisové soustředění. Letos jsem tam změřil síly třeba s bývalým hokejovým reprezentantem Pavlem Richterem. Mimochodem, hraje skvěle.

Když zůstaneme u toho, co vás v současnosti živí, u muziky, tak nedávno jste ohlásil nový videoklip. Kdy ho uvidíme a uslyšíme?
Je v úpravě a s ním vyjde na světlo světa také mé nové umělecké jméno. Zveřejním až dohromady.

Dal jste se na sólovou dráhu. Jak ta se vyvíjí?
Musím říct, že dobře. Ohlasy jsou dobré i mezi sponzory. Nedávno jsem hrál před koncertem Olympicu a bylo to fajn. Na sólové dráze se cítím dobře.

Máte kromě videoklipu rozpracovaný nějaký hudební projekt?
Pro mou kamarádku zpěvačku Karolínu Gudasovou provdanou Neurvithovou jsme dali dohromady hudební projekt pro děti. Deska jde do výroby, videoklipy už běží.

Kdy vás uvidíme hrát a zpívat v Kladně?
V září v rámci Dnů města. Počátkem října chystám druhý ročník projektu AuroraFest v AutoDafé.

Jan Murárik
Foto: archiv JT


Počasí Kladno

Předpověď počasí