Masér Kos: Máme perspektivní mladý tým

Na kladenském SK kroutí třináctou sezonu. U prvního mužstva patří v současné době k posledním aktivním pamětníkům sestupu z první ligy v roce 2010. Nejen o tom jsme si s masérem Vladimírem Kosem (69) povídali před zahájením nového divizního ročníku.

Když se ohlédnete za poslední prvoligovou sezonou Kladna, co se vám dnes vybaví jako hlavní příčiny pádu do druhé ligy?
S odchodem bývalého poslance Michala Krause z vedení klubu odešly i peníze, které uměl sehnat. Bez nich neseženete kvalitní hráče. Navíc si klub nemohl z finančních důvodů dovolit vyhřívaný trávník a úvod jarní části jsme museli hrát v Praze na Strahově. V cizím prostředí, které spíše sedělo našim soupeřům. Mužstvo postihly trenérské výměny. Odešli Šilhavý, Hřídel, zemřel Standa Procházka, který dokázal s mužstvem držet šňůru zápasů bez prohry. Museli jsme vyhrát na Bohemce, ale byla z toho jen plichta a jistý sestup. Trenér Standa Hejkal už mohl ligu předtím zachránit jen zázrakem. Za sestup nemohl. Prostě se to blbě sešlo.

Poté jste se ale ve druhé lize ohřáli jen rok…
Pořád to bylo o penězích. Kvůli nim z týmu odešlo hodně hráčů a kvalita nepřicházela v potřebném množství. S velkým štěstím jsme udrželi sezonu v třetí lize a pak už jsme spadli do divize, kde se držíme neskutečně dlouho.

Zavěštěte si, jak současný SK dopadne v podzimní části divize?
Tenhle tým má na to bojovat o čelo tabulky. Předvídat, jak sezona skončí, je teď příliš brzy.

 

Jan Murárik 

skliga

Zatím poslední ligová soupiska SK Kladno - sezona 2009/10


Počasí Kladno

Předpověď počasí