Petr Ogurčák: Do Etapy se chodí za chlebem i kuchyní

V Kladně zanechali stopu úspěšných a nyní podnikají mimo největší středočeské město. Při toulkách Prahou jsme v Karlíně narazili na bistro Etapa a v něm, tvář schovanou za rouškou, nás pozdravil jeden ze dvou provozovatelů z manželského páru, Petr Ogurčák. Kladenští fanoušci hokejbalu jej znají jako mistra světa i extraligy, trenéra mládežnické reprezentace a pražského Kova.

Proč jste se pustil do pohostinství?
S manželkou (Gabriela Ogurčáková pochází z Kladna, pozn. red.) píšeme foodblog a loni jsme získali cenu Foodblog roku. K tomu jsme provozovali e-shop s potravinami, a když jsme hledali odběrní místa, narazili jsme na volné prostory hned za rohem, kde bydlíme. Zalíbilo se nám, tak jsme začali provozovat Etapu.

Proč jste se dali na jídlo?
Žili jsme rok v Londýně a tam jsme ochutnali celý svět. Jídlo nás začalo bavit. Teď vidím, že jsme se rozhodli s Etapou správně. Přes karanténu jsme prodávali přes on-line a okénko. Přežili jsme ji velmi slušně.

Za kterým sortimentem k vám zákazník přichází nejčastěji?
Za naší kuchyní i chlebem. Naše míchaná vajíčka jsou například ze čtrnácti ingrediencí. Najdete v nich například zázvor, česnek, kurkumu, rajčata. Chléb je z celozrnné mouky mleté na kameni. Snídaně nás baví nejvíc.

Stal se z vás Pražan?
Zvolili jsme si pro život Prahu. Na Kladno mám stále silné sportovní vzpomínky, ty se vymazat nedají. I když jsem trénoval Kovo, fandil jsem Kladnu. Ale když jsme si s manželkou měli zvolit, kde žít, volba padla na Prahu.

Za Kovo jste po kladenské kariéře nejprve hrál, pak jste ho trénoval. Jaké to je posílat hráče do zápasu a nemoct sám nastoupit?
Je to fajn zkušenost i do života.

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí