Kladno hází za čtyři dny. Ivo Krsek obdivuje Matějovu sportovní vůli

Otec a syn. Ivo (53) a Matěj (20) Krskovi. Rodina, která je sportovně spjatá s klubem A.C. TEPO Kladno. Ivo byl vynikajícím ve skoku do dálky i ve sprintu na 60 a 100 metrů (halový mistr republiky na 60 metrů v roce 1997 časem 6,67 vt.), Matěj drží mládežnické rekordy na 400 metrů (46,00 vt.). Oba jsme vyzpovídali před nadcházejícím mítinkem Kladno hází a Kladenské memoriály (16. 9.).

Proč nešel Matěj ve šlépějích svého otce?
Ivo: Dálku jsme zkoušeli, ale nevybral si ji. A vlastně si nevybral ani stovku, i když je sprinter (usmívá se).
Matěj: Zhruba v patnácti šestnácti letech jsem se rozhodl pro čtvrtku. Z mého pohledu je dálka až moc věcí rizika a náhody. Ovlivňuje ji při závodech mnoho i drobných okolností. Kdežto u sprintu prostě jen běžíte (usmívá se). Běh je mi bližší.

Co jeden na druhém jako atletovi nejvíc obdivujete?
Ivo: Jeho vůli. Tu jsem neměl. Nedával jsem tomu, co jsem měl a pak jsem při závodech neprodal, na co bych měl… On sportem žije dvacet čtyři hodin denně. To jsem nedokázal.
Matěj: Jako sportovce jsem tátu nikdy neviděl. Nevím, jak trénoval, jak závodil, jak atletikou opravdu žil. Můžu na tátovi obdivovat jeho výsledky. Například ve sprintu na šedesát metrů. V téhle disciplíně mi na něj ještě něco schází.

Jak byste si vedli v disciplíně toho druhého?
Matěj: Loni jsem poprvé na stovce zaběhl lepší čas, než měl táta. Na šedesátce to bude strašně těžké (Ivo – 6,67 vt., Matěj – 6,76 vt., pozn. red.) a v dálce zaostávám více než o metr (směje se).
Ivo: Špatně, nic velkého by z toho nebylo (směje se). V podstatě se divím, po kom to Matěj má. Já ani manželka jsme nebyli vytrvalostní typy. Pro mě už stovka byla dlouhá…

Dostane se jméno Krsek na olympiádu?
Ivo: Věřím, že ano.
Matěj: Rád bych už příští rok. Největší šanci pro nominaci vidím ve čtvrtkařské štafetě. Třeba se to povede.

Jakého času dosáhne Matěj v rámci mítinku Kladno hází v běhu na 400 metrů?
Ivo:
46,20.
Matěj: 45,99.

Jan Murárik

 

krs
Oba raději zůstávají u svých disciplín...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí