Michaela Vojtová: V Senátu chci hájit zájmy nás Kladeňáků

Zeptali jsme se nezávislé kandidátky do Senátu s podporou hnutí ANO, co všechno chce v Senátu dokázat a také, jak vidí postavení Senátu v rámci české politické situace.

Proč by lidé měli volit právě vás?
Jsem celoživotní Kladeňák, žiji zde 50 let se svou rodinou, vychovala jsem zde dvě děti a vnoučata. Myslím si, že je dobré, pokud do Senátu kandiduje člověk, který zná danou oblast, zná problémy místních lidí a dokáže tudíž posoudit co daná oblast potřebuje. Většina lidí v Senátu jsou lékaři, učitelé, právníci, ale podle mého tam není moc ekonomů. Myslím si, že dokážu posoudit dopad přijímaných zákonů na peněženky lidí a jak se tím změní jejich život. Jsem ryze praktický člověk – ekonomka a celý život se živím jako fin. ředitelka, dělala jsem rozpočty pro ministerstva, krajské úřady, takže se nenechám v rámci schvalování veřejných rozpočtů opít rohlíkem. Chci v Senátu bojovat za náš region. 

Co byste chtěla prosadit pro náš region?
Jako každý Kladeňák umím vyjmenovat z hlavy seznam toho, co by se mělo udělat. Kladensko i celé střední Čechy se neustále zalidňují, což přináší velké nároky na dopravu, školy, školky a ostatní infrastrukturu. Největším bonbonkem pro Kladeňáky je rychlodráha Praha - Kladno, jejíž reálnou výstavbu je třeba co nejrychleji zahájit a dokončit. Dále je potřeba zainvestovat do nových škol a školek. Třetí oblastí, které se věnuji a chci v tom pokračovat, je voda. Je jí málo, stejně jako kvalitní půdy. Dostatek vody a půdy je obrovské téma. 

Se kterým hnutím či stranou byste nespolupracovala?
Zde bych chtěla zdůraznit, že jsem nezávislý kandidát, nejsem členem žádné politické strany. Zároveň po letech v politice vím, že i ve stranách, které bych já osobně nevolila, se najdou slušní lidé, kteří chtějí pracovat pro dobro občanů. Tudíž nechci nikoho jmenovat, nicméně nesouhlasím s projevy extrémismu ve všech jeho podobách. 

Jaká je podle vás úloha Senátu?
Senát vnímám jako pojistku demokracie a svobody v České republice. Poslanecká sněmovna někdy potřebuje usměrnit a to je i úloha Senátu. Napravit nebo vylepšit to, co se třeba nepovedlo při hektické práci v Poslanecké sněmovně. 

Budete se věnovat práci naplno?
Zde mohu odpověď jedním slovem – NAPLNO. Myslím, že žádná práce se nedá dělat pořádně napůl, nebo na čtvrt. Hodně mi vadí senátoři, kteří před volbami objíždějí voliče, slibují hory doly a pak je šest let nikdo nevidí. Jsem rozhodnutá, že kromě povinností v Senátu budu každý týden v senátorské kanceláři na Kladně. Ráda chodím na výlety po našem kraji. Tak plánuji, že je pokaždé spojím s návštěvou nějaké obce, kde třeba mají nějaké problémy, abych vše viděla na vlastní oči a slyšela od lidí na místě. Prostě chci být VAŠE senátorka, na kterou se můžete obrátit!

-red-

vojtdve
Chci být vaše senátorka, na kterou se můžete obrátit!

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí