Hospodští na Kladensku, věříte, že vláda nechá hospody v pondělí otevřít?

Česká vláda tento týden vyhlásila, že v pondělí 30. listopadu zřejmě rozvolní opatření v boji s koronavirem a kromě jiných povolí otevřít také restaurace. Zeptali jsme se hostinských na Kladensku, jak dalece téhle naději věří.

Vladimír Milec, Restaurace SK: (směje se) To je dobrá otázka. Myslím si, že nás otevřou, ale ne na dlouho. Stejně jako první vlnu pandemie, přežívám jakž takž i tuhle druhou. Když přijde třetí vlna, tak asi skončím a dám se asi na prostituci… 
Stanislav Lacina, U Koně: Ne (směje se). Vláda v neděli neschválí. Uvědomí si, že nemůžeme nakoupit a pak jídlo vyhazovat… Musejí nám to říct dřív, ne ze dne na den. Počítám, že to spustí až ve středu. 
Jiří Škrdlant, Flora: (trpce se směje) Nevím, jak na to odpovědět. Myslím si, že otevřou, ale do týdne zase zavřou. Tohle je vraždění provozovatelů restaurací. 
František Kaberle, U Kabelky: Ne. I když si to moc přeju, tak si myslím, že v pondělí neotevřeme.
Lukáš Starý, Sleťák: Ano. Vláda nám to slíbila a neustála by tlak, že to slíbila a pak řekla něco jiného. Vždyť už to ministři pustili do médií. Za mne bych s tím ještě počkal.
Jiří Dostál, Sokolovna Červený Újezd: Věřím tomu na padesát procent. Určitě nás ale zase tak v polovině února zavřou. Vzpomeňte si pak na mě… 
Martin Dostál, Restaurace Velká Dobrá: Nevěřím. Připravený otevřít jsem, jenomže oni sami nevědí. Tudíž s tím nepočítám.  
Petr Dolejš, Chaloupka: (dlouze se směje) Provozovatelé už z tohohle stavu šílí. Uvidíme. Já si myslím, že nás otevřou a brzy zase zavřou. Lituju kluky, co dělají hlavně hotovky. Ti v dobré víře, že začnou fungovat, navaří a pak to zase vyhodí… 
Pavel Kandalík, U Stavitelství: Nevím, čemu mám věřit. To je blázinec. Podle toho, jak ta čísla lítají nahoru dolů, tak nás budou otevírat a hned zavírat? 
Václav Kučera LaPaz: Nemyslím si, že restaurace dostanou zelenou. Oznámit v neděli večer, že druhý den můžeme otevřít, je absolutně mimo realitu. Podle mého názoru nechá vláda otevřít jen obchody a restaurace ještě nechá zavřené. 
Jitka Vaňková, U Bečvářů Buštěhrad: Nechala bych to ještě týden zavřené. Když už jsme to vydrželi doteď, tak ještě nějaký čas vydržíme.  
Petr Suchý, U Chalupů Braškov: To neví ani pánbůh (směje se). Věřit můžete, ale když na vládě mění názory každou hodinu... Lidi už si chtějí rezervovat stoly, ale copak jim můžu něco slíbit?

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí