V hostinci Na Amálce vznikla kancelář nového politického uskupení

„Otevřeme Česko – Chcípl Pes“. Tak se jmenuje nové politické hnutí, které v Česku vzniklo tento týden. Své buňky, či politické kanceláře, otevírá v různých restauračních zařízeních po celé republice. Jednu z buněk má i Kladno.

Vznikla v hostinci Na Amálce a za tři dny své existence posbírala přihlášky takřka třiceti členů. Nové politické hnutí mimo jiné poukazuje na vládní opatření, která „dusí“ provozovatele pohostinství. Restaurace, hotely a další provozovny se po registraci stávají buňkou hnutí. Podporovatelé a členové mohou v těchto buňkách politicky pracovat či diskutovat o založení a následném programu hnutí. Taková buňka podle zakladatelů nesmí být vystavena restrikcím ze strany státních orgánů. 
„Na členskou listinu se již zapsalo téměř třicet lidí. Sympatizantů našeho hnutí i odpůrců vládních opatření proti restauracím. Pro tyto členy je prostor Amálky, neboli kanceláře kladenské buňky, kdykoli k dispozici pro diskuzi o směřování hnutí. Jestli se přitom někdo občerství, to neovlivním. Každopádně já nikomu nic prodávat nemíním. Nikdo jiný, než členové hnutí, do prostoru Amálky přístup nemá,“ říká provozovatel hostince Filip Bodnár. Půjde nové hnutí příští rok do komunálních voleb? „To v tuto chvíli nemohu tvrdit, ale nečemu takovému, pokud vím, se nebráníme,“ doplnil mladý hostinský.
Na Amálce je stále petiční místo, kde může svůj autogram na petiční listunu připojit každý, komu se přístup české vlády k pohostinství nezamlouvá. V současné době je na ní zhruba tři sta podpisů. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí