Soukromá papírnictví v Kladně nápor zákazníků minul

Velký nápor či fronty před kladenskými papírnictvími se po vládním uvolnění nekonaly. Přesto si jejich majitelé nepřipouštějí, že by vládní restrikce nepřežili. Dozvěděli jsme se to včera od většiny z nich.

Švermov, ulice 28. října: „Velký nápor zákazníků jsme neměli, protože na nás, jako na smíšené zboží, se vládní uzavření nevztahovalo. O co je v současné době největší zájem? Na tržbách pociťujeme, že do škol chodí jen první a druhé třídy. Samozřejmě nejvíce se prodávají náplně do propisovaček, tužky, obaly na sešity a sešity. Je hodně znát absence přímé výuky na středních školách a učilištích,“ říká vedoucí prodejny.
Centrum Kladna, ulice Amálská: „Provozovna před krachem kvůli vládním opatřením rozhodně není. Mám výhodu, že jsem v ní sám, bez zaměstnanců a nabízím větší škálu služeb. V těchto dnech je výrazná poptávka po kopírování a tisku. Ovšem žádný velký nápor po otevření se nekonal,“ uvedl pro Vaše Kladno majitel.
Rozdělov, ulice Moskevská: „Není rozhodně jednoduché ta vládní opatření přežít. Ale jsme tu už dlouho a věřím, že ještě dlouho v téhle části Kladna budeme. První den po otevření přišlo docela dost zákazníků, další den už byl provoz, jaký zažíváme o prázdninách, kdy děti do školy nechodí a rodiče nemusejí shánět pomůcky…,“ přiznává provozovatelka obchodu.
Kročehlavy, ulice Vodárenská: „My jsme v době nuceného uzavření vsadili na e-shop a byli jsme svým způsobem s tímto prodejem spokojení. I když máme otevřeno, žádný nápor zákazníků jsme nezaznamenali. Je znát, že si mohli u nás nakoupit přes internet. U téhle možnosti nabízení zboží zůstaneme,“ zaznělo ze sídlištní prodejny.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí