Dvanáctka se zapojila do mezinárodního projektu Erasmus

Kladenská základní škola v Brjanské ulici „Dvanáctka“ se připojila ve čtyřech akcích mezinárodního projektu Erasmus.

Všechny projekty v rámci školy jsou financované z grantů Erasmus + Evropské unie a týkají se vzdělávání zaměstnanců školy a spolupráce mezi školami – žákovskými kolektivy. 
V projektu Our homes have much in common je kladenská „Dvanáctka“ hlavním koordinátorem. Jejími partnery jsou školy z Litvy, Turecka a Řecka. Společným výstupem spolupráce žáků je eKuchařka. 
Akci We can make a difference - a project on sustainable development in education vede škola z Norska a „Dvanáctka“ se k projektu připojila. Projekt zahrnující 17 cílů OSN udržitelného rozvoje. Jsme teprve na začátku, ale už máme naplánované terénní aktivity, až se nám vrátí děti do školy. Prozatím se věnujeme alespoň teoretické online přípravě. Zbývající projekty se spoluúčastí Kladna mají české názvy Na cestě za jazykovými dovednostmi (škola vyslala učitelky na Maltu) a Inkluze – můžeme na to jít lépe? (škola vyšle učitele do Spojeného království).
„Mezinárodní spolupráce by se měla stát běžnou součástí školní výuky. Je úžasnou motivací pro celoživotní vzdělávání a dobrou rozcvičkou pro komunikaci a upevňování mezilidských vztahů. Když se na něčem chcete domluvit a spolupracovat s někým, kdo je třeba taky tisíc kilometrů od vaší školy, musíte se hlavně nejdřív naučit domlouvat a spolupracovat tady, doma. A to platí pro žáky i pro dospěláky,“ říká ředitel školy Vladimír Dufek.
Více informací o projektech naleznete na webu https://12zskladno.cz/cms/projekty-a-dotace-eu/.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí