Trenér Červenka: Není pravda, že se ze sportovního gymplu nedostanete k titulu

Bývalý kondiční trenér kladenských volejbalistů a současný „kondičáK“ českých lyžařů vyvrací fámy, že studenti z kladenského sportovního gymnázia nemají ze své podstaty nárok na vysokoškolský titul. Hrdlívský rodák Daniel Červenka je zářným příkladem. Vystudoval fakultu a v minulých dnech představil gymnázium svým svěřencům.

Několik sezon jste se pohyboval u volejbalu, dokonce jste připravil kondičně kladenský tým k významným úspěchům. Kdo tohle spojení znal, počítal s tím, že pod vysokou sítí zůstanete mnohem déle. Co vás přivedlo k lyžování?
Zajímavá nabídka od týmu pana Záhrobského. Jsem rád, že můžu jako kondiční trenér nahlédnout také do tak odlišného sportovního odvětví. To ale neznamená, že se třeba k volejbalu nevrátím.

Při volejbalu jste vystudoval vysokou školu. Do ní jste vstoupil ze sportovního gymnázia, o němž si někteří rodiče, ale i mnozí budoucí studenti myslí, že vás na úspěšné absolvování vysoké školy nepřipraví...
To jsou jen fámy. Kladenský sportovní gympl dává výborné základy pro studium na vysoké. Zejména se zaměřením na sport a trenérství zvláště.

S lyžaři jste se v uplynulých dnech objevil i na Kladně. Proč jste zvolil pro nabírání kondice právě tuto destinaci?
Pro kondičního trenéra je výhoda připravovat své svěřence v místech, kde to velmi dobře zná. Navíc je Kladno se svou nabídkou kvalitního sportování pověstné. Když by něco někde drhlo, věděl jsem, jak si poradit. A když už jsem byl pracovně na Kladně, představil jsem ve spolupráci s vedením školy lyžařům naše sportovní gymnázium. Byli překvapení, jak kvalitním sportovním zázemím škola disponuje.

Kam se s alpskou sportovní disciplínou vydáte v blízké době?
Do alpských zemí (směje se). Na programu je trénink v Itálii a v Rakousku.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí