Lubomír „Čužák“ Rys: Mám rád, když vidím na tvářích úsměvy. Před obecenstvem v rouškách je mi smutno

Zítra měl v restauraci U Zlatého selátka pořádat další ze svých Decentních večerů. Současná situace kolem vývoje covidu-19 mu udělala čáru přes rozpočet. Lubomír „Čužák“ Rys listopadový program ruší. 

Co vás vedlo ke zrušení čtvrteční akce?
Nechci, aby mí hosté mluvili a zpívali k davu v rouškách. Mám rád, když vidím ve tvářích obecenstva smích, což přes roušky vidět nejde. Věřím, že by nikdo pozitivní na covid do hlediště nepronikl, jenom mě by pořad za současných podmínek netěšil.

O které hosty diváci přišli?
Imitátora hlasů Petra Martináka, českého Elvise Presleye a zlaté olympioniky Krpálka s Prskavcem. Ti byli pozvaní jako bonus pro diváky.

Vy jenom kulturní akce nepořádáte, ale také v nich účinkujete. Kde vás do konce roku lze vidět a slyšet?
Týden před Vánocemi v divadle v Poděbradech, čeká mě vystoupení v jednom pražském zábavním parku a dvě vystoupení v kladenském Domově pro seniory. A dnes se jedu podívat do Chomutova na Rytíře proti Karlovým Varům.

Coby bývalý vrcholový hokejista vidíte dění na ledě přeci jen jinýma očima než fanoušek, který nikdy nejvyšší soutěž nehrál. Vyplatí se Rytířům výměna útočníků s pražskou Spartou, Strnada za Zikmunda?
Zikmund v minulých sezonách odvedl v Kladně dobrou práci, ale rád bych měl v mužstvu oba. Strnad je kladenský odchovanec a těch je, bohužel, v týmu Rytířů velmi málo. Jen namátkou si vzpomenu, že mimo Kladno v Česku hrají Knotek, Eberle, Machač, Redlich, Piskáček, Valský a teď Strnad...

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí