Mirek Dušek: Lidé ve fitku chtějí hlavně hubnout

Patří mezi nastupující generaci odborníků na zdravý pohyb a kondici. Vysokou odbornost nabíral v Česku i v zahraničí. Pokud se vás stále drží předsevzetí udělat v novém roce něco s nadbytečnými kily a nevíte si sami rady, pak trenéra Mirka Duška (23) najdete v Dream Body Fitness, v Nákupním centru OAZA.

Ve svém profesním CV uvádíte roční studium trenérství ve Velké Británii. Proč jste si ho neprodloužil?
Rád bych dodělal celou vysokou školu, bakalářské studium, ale tam kde jsem studoval, jsem jako cizinec, a nejen já, nemohl sehnat práci. Po roce mi došly úspory, takže jsem se musel vrátit. Škoda... Licenci jsem si pak udělal v Česku.

Jak se za tři roky vašeho trénování změnili klienti?
V minulosti bylo dost lidí, kteří cvičili nárazově. Třeba jen, že je nový rok. Teď více lidí navštěvuje fitko záměrně. Je znát, že chtějí pro sebe něco udělat. Myslí to vážně.

Ubylo klientů, kteří si platí trenéry?
Možná po všech těch omezeních ještě nechodí plný počet lidí, co před covidem, ale klientů mám pořád stejně. Je jich dost (usmívá se).

Chtějí víc valové hmoty nebo ubrat tuk?
Hlavní je hubnutí. Tvarování postavy, u žen je to pevnější zadek, u některých mužů více svaloviny, více síly. U mě je první konzultace seznamovací, jestli to vůbec bude klienta bavit. Když se domluvíme, pak se zavazuje minimálně na šest tréninkových jednotek po šedesáti minutách. Stává se, že chodí společně manželské páry.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí