Ještě než oschly slzy fanoušků nad koncem podniku Auto Da Fé, jeho brány se v únoru opět otevřely naplno! Za vzkříšením hudebního klubu stojí známá kladenská hostinská dvojka Jaroslav „Týsa“ a Tomáš „Wajgi“.

Co vás, pánové, napadlo naskočit do jízdy jménem Auto Da Fé?
Jarda: Když jsme se dozvěděli, že Dóča končí, tak jsme začali uvažovat o tom, že bychom to od něj převzali i s názvem. Byla by blbost název měnit.
Tom: Šli jsme do toho jako vždycky společně. Táhneme to spolu od Amálky přes zimák. Věděli jsme dopředu, že zachováme původní kultury. Malé změny jsou vyhrazeny (směje se).

Jaký bude hlavní rukopis klubu?
Tom: Punkové koncerty! Všechny české kapely znám, takže máme v punku na čem stavět. Musíme to zaklepat, do konce roku máme program skoro plný.
Jarda: Jedeme v režimu středa, pátek, sobota.

Kde je vaše místo v téhle klubové partě?
Jarda: Za barem (usmívá se). A starat se hostům o parádní kocoviny. Ale tohle perfektně zvládají i lidi, co nás za barem střídají.
Tom: Starám se o program.

Čím vším v programu proložíte punkovou muziku?
Tom: Nabídneme od všeho něco. Bude i moderní dechovka a americké country. V budoucnu plánujeme jazzové večery.

Mluvené slovo u vás místo nemá?
Jarda: Od podzimu bychom rádi zvali veřejnost třeba na Comedy Club. Zkusíme tím vyplnit zatím zavřené čtvrtky.

„Wajgi“, vy jste se na Kladně mimo uvedl také jako kuchař. Nasytí se hosté Auto Da Fé?
Tom: Máme pestré menu a zvláště z něj doporučuji specialitu Fredův požár ve stáji! To je poctivá masová směs se zeleninou podávaná v rozpečeném vydlabaném chlebu. Kuchyně je ale spíše doplněk večerního programu, než aby k nám někdo zašel jen na večeři.

Máte už zpětnou vazbu spokojenosti hostů?
Jarda: Zatím dobrý (usmívá se).
Tom: Jak se dlouho nikam nemohlo, tak si na návštěvnost rozhodně stěžovat nemůžeme. Říkají nám to i osobně. Prý jsou rádi, že jsme Auto Da Fé rozjeli.

Jan Murárik