Zkusili jsme za vás. Z únikovky jsme se dostali.

Jak Vaše Kladno informovalo již minulý týden, i do našeho města se dostal nový fenomén zábavy, úniková hra. Jedna z nich, Escape Game Kladno, se nachází v atriu hotelu Kladno a my jsme ji vyzkoušeli na vlastní kůži.

Hned při vstupu začnete nasávat atmosféru. Hra je orientovaná do stylu Jamesa Bonda a polepy na stěnách vám dávají první kontakty s následnou hrou. K dispozici po celou dobu hry je příjemná obsluha recepce, kde si můžete zakoupit občerstvení. Před vstoupením do místnosti se dozvíte, jaký průběh hra bude mít. Po vstupu se začne odpočítávat 60 minut, kterých máte k dispozici na záchranu světa. Ponoříte se do děje a osud světa je ve vašich rukou. 

Ocitnete se v pokoji s představou, že jste o několik desetiletí zpět v čase. Průběh hry je propracován do nejmenších detailů, se kterými si dali organizátoři opravdu záležet. Musíte plně využít vaši koncentraci, pozornost, logiku a soustředit se na všudypřítomné indicie. První z nich obdržíte od recepčního. Po nalezení pokračujete ve hledání dalších z nich. Hra je doporučena věkové kategorii 15 +, ale sami jsme se přesvědčili o tom, že vzdělání není vůbec hlavním faktorem. Všechny důležité objevy našla v našem případě 15letá Eliška. Díky ní jsme se dokázali dostat k dalším postupům a úspěšně svět zachránili.

„Na samotnou hru jsem se velmi těšila. Největší problémy jsme měli hned na začátku hry, kdy nám chvilku trvalo se zorientovat a zjistit, co máme dělat. Hra je velice propracovaná a jednotlivé postupy na sebe dokonale navazovaly. Úkol zachránit svět se nám podařil, i když v delším časovém úseku, než jsme si naivně mysleli. Všem nadšencům nejen pro odhalování tajemství tuto hru vřele doporučuji,“ shrnula své dojmy Eliška.

Všechny důležité informace najdete na www.escapegamekladno.cz

- red -

Foto: Alexandr Sadretdinov

unikmonitor

Na monitoru se odpočítává čas, který máte na záchranu světa

unikproodem

Pro odemčení skříňky musíte správně nastavit páčky

unikbarlepsi

Na baru si můžete dopřát i alkoholický nápoj

uniknamonitoru

Na stěně visí TOP 5 týmů, které zvládly únikovku v nejrychlejších časech

unikzrcadlo

Na zrcadlo můžete zanechat libovolný vzkaz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí