Světová novinka: Kladno vyzkouší sdílené koně!

Ani rekola, elektrokola či koloběžky. Hitem tohoto léta se v Kladně stanou sdílené koně!

Spory o to, co je pro ekologickou přepravu v Kladně výhodnější, zřejmě v těchto dnech vyřešila společnost Ekohříva. Ta v Kladně o prázdninách vyzkouší v praxi světový unikát, sdílené koně - Rekoně. „První kobylku si zájemce může vypůjčit již 1. července v 9.00 hodin ráno, a to v prostoru před branou do Sletiště,“ prozradil exkluzivně Vašemu Kladnu provozní náměstek Ing. Jindřich Sedlo ze společnosti Ekohříva. Hodinová taxa výpůjčky za jednoho čipovaného Rekoně bude ještě upřesněna, v úvahu připadá i platba formou balíků slámy. O přesném způsobu placení zatím společnost nepodala podrobnější informace, ale vzhledem k tomu, že se Vašemu Kladnu podařilo získat unikátní snímek již připravovaného koňského dobíjecího centra u Sletiště (titulní foto), je předpoklad, že balíky slámy budou právě tady skládány i používány.

Vypůjčit si Rekoně bude možné asi na 15 kladenských stanovištích po celém městě. Ta vzniknou na různých místech, například na kladenských autobusových zastávkách, kde na informačních sloupech vedle odpadkových košů společnost připevní vědro s vodou, košík s ovsem a pokladničku s výrazným nápisem Rekoně – platba.

„Předpokládáme, že se tato ekologická služba v Kladně ujme a postupně ji nabídneme i do dalších měst v republice. Vždyť co může být krásnějšího než ranní projížďka po ulicích zacpaných čmoudícími automobily a nervózními řidiči, na které se jezdec z hřbetu Rekoně bude uvolněně usmívat,“ dodává Pavel Železník, generální ředitel společnosti Ekohříva.

A protože právě v Kladně bude tato novinka představena, čtenáři Vašeho Kladna mají nyní exkluzivní možnost získat originální trička s potiskem Rekoně. Stačí odpovědět správně na otázku – kolik Rekoní vyjede prvního července do kladenských ulic? Odpověď zašlete na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 15. června a tři z vás, kteří budou správně tipovat nebo budou alespoň svým odhadem nejblíže, se mohou těšit na slušivé triko.

-red-

vase kladno rekone autobusak

Nepříliš vzdálená budoucnost - těšíte se?

vase kladno rekone automat 01

Platební terminály budou na nejvíce exponových místech v Kladně

vase kladno rekone kun

Rekoně budou mít velkou výhodu, půjde je zaparkovat téměř kdekoliv

rekosoutez

Tipovat můžete do poloviny června

rekonetriko

Výherci získají slušivé triko

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí