Koronavirus velí šetřit. Hokej v Kladně se vrátí pod širé nebe

Covid – 19 sahá do peněženek nás všech. Městům i obcím navíc velí razantně šetřit v rozpočtu. Kladno navíc novým revolučním projektem ušetří desítky milionů korun.

Oprava střechy nad kladenským zimákem, která je prý pomalu na spadnutí, byla před lety vyčíslena na šedesát milionů korun. Bez nové budou hokejisté nuceni hokejovým svazem hrát na cizích hřištích. A protože jsou už roky v Česku mírné zimy a v útrobách zastřešeného stánku Rytířů je stejně zima jak venku, navíc v ní jako venku prší, tvoří se tajně v ateliérech architektů nový, revoluční projekt. První liga i mládežnické soutěže se odehrají pod širým nebem.
Současně si tak Kladno nemusí lámat hlavu s epidemiologickým vládním nařízením o větrání uzavřených prostor.
„Oprava střechy zimního stadionu by stála několik desítek milionů korun a ty se teď, po sestupu z extraligy, budou u sponzorů hledat velice špatně. Naše rozhodnutí tak vychází z reálné situace a věříme, že to naši fanoušci pochopí,“ uvedl zdroj, který se pohybuje v kuloárech radnice. 
Pro diváky chystá vedení klubu několik novinek. Od října každý majitel zakoupené vstupenky obdrží u pokladny oproti záloze 200 korun teplou ušanku, od listopadu k tomu přibudou i palčáky a molitanové podsedáky, to vše za jednotnou vratnou zálohu 500 Kč. Na stadionu budou uličkami hlediště chodit hostesky a nabízet teplo náruče. A covid-19? Jelikož se budou zápasy hrát pod otevřeným nebem, nebudou nutné roušky ani dvoumetrové rozestupy mezi diváky, protože na první ligu jsou v Kladně řídké ochozy.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí