Pětimetrové krajty se přesunuly na zimu za Ondrou do pokojíčku

V rubrice To je náš mazel jsme představili lecjakou zvířenu. Ovšem krajty  mají u nás premiéru. Dvě se v Doksech nejraději plazí kolem svého páníčka, školáka Ondřeje (9).

„Přes léto je máme venku na dvorku se slepicemi a králíky. Nejsou náročné, potravu si najdou samy,“ informuje nás Ondra. Zhruba pětimetroví škrtiči nejsou rychlí, neutečou. Jsou ale zvídaví a často si hledají lepší místo, kam se uchýlí, než jaké jim vybere malý chovatel. „Ani jsme netušili, kde všude máme v plotě díru. Asi jak jsem je vzal v létě vykoupat na Záplavy, tak se jim venku zalíbilo. Několikrát jsme je tahali zpátky domů. A to doslova. To víte, tyhle půlmetrákové hadice hned tak někdo neunese,“ směje se třeťák základní školy. Krajty mu pořídil tatínek k Vánocům. Albín Boženka rozšířila rodinu před šesti roky, Maruška o rok později.
Vraťme se do současnosti. Venku udeřily mrazíky, což plazům nedělá dobře. A tak byste je nyní našli pěkně stočené v rodinném kruhu. ,,Přestože mají Boženka s Maruškou každá svůj pelíšek, stane se, že se v noci připlazí ke mně do postele ohřát,“ loučí se s námi malý chovatel.

-red-

hadkrj
Maruška má ráda drbání pod tlamou

hadbozena
Albín Boženka se zatím tulí míň než Maruška

hadkrok
Společně s Ondrou, Maruškou a Boženkou v pokojíčku žije ještě Evžen

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí