Kladenská vajíčka ukrývají peníze!

V nejmenovaném kladenském obchodním řetězci můžete již zítra nakoupit slepičí vajíčka a v některých z nich budou ukryty 200 korunové bankovky! Naprosto originální marketingová akce startuje jen díky kladenskému chovateli Zikmundovi S.

Ten se již 18 let věnuje chovu brahmánek, slepic původem z Indie. „Jedná se o velmi těžké masné plemeno s kombinovanou užitkovostí, které snáší vajíčka s minimální hmotností 50 gramů,“ uvedl chovatel. Jelikož jsou brahmánky velice náročné na množství a kvalitu krmiva, musí se přikrmovat vitamíny. „Ty moje slepice je však nechtěly sezobnout, až jsem přišel na trik – začal jsem ze želatiny vyrábět duté kapsle ve tvaru většího brouka a do jeho útrob jsem umístil potřebnou dávku vitamínu. A bylo to,“ sdělil Zikmund S.

Díky tomu, že celý jeho chov čítající přes 100 slepic kapsle běžně konzumuje, nebyl již problém pro ně vymyslet i jiné využití. „Když se na mne obrátil obchodní řetězec s nápadem, že by slepice mohly snášet nikoliv zlatá vejce, ale vejce s bankovkou, myslel jsem si o tom své. Ale zkusili jsme to na pěti brahmánkách a výsledky jsou fantastické. Bankovka je ve vajíčku oddělena od bílku a žloutku jemnou blankou, takže nedochází k její porušení. A slepicím evidentně taková strava vůbec nevadí,“ dodává kladenský podnikatel.

Jelikož každá slepice je schopná snést až 140 vajec, mají kladenští nakupující velikou šanci, že pokud si zakoupí celé plato vajíček od brahmánek, najdou minimálně alespoň v jednom jednu bankovku. Obchodní řetězec se totiž lidově řečeno plácl přes kapsu a do této marketingové akce na podporu českých vajec investoval 300 000 Kč, což znamená, že od zítřka bude v oběhu 1500 vajíček s dvoustovkou. Vaše Kladno vám proto přeje úspěšný lov!

Více informací najdete na www.vejcespecial.cz

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí