Skončil na zimáku, otevírá Staré Kladno

Není to tak dávno, co zprovoznil hospodu na zimáku. Nazval ji Mezi puky a prožil v ní prý parádní časy. Ale na konci uplynulé sezony, podobně jako některým hokejistům nebo trenérům, ani jemu nebyla smlouva klubem prodloužena. Ovšem Emil Chejn nelenil a okamžitě si na pěší zóně pronajal restauraci Staré Kladno. Právě dnes ji otevírá.

Proč jste se ze zimáku přestěhoval do Starého Kladna?
Nedostal jsem možnost pokračovat. Přišlo to zčista jasna a stále se s tím nějak vnitřně vyrovnávám. O konkrétních důvodech nechci hovořit veřejně, jen bych rád touto cestou poděkoval hokejovým fanouškům za dvě krásné sezony v jejich společnosti, a rovněž děkuji hokejistům i hokejbalistům, že si k nám nacházeli pravidelně cestu. Život jde dál a Staré Kladno je pro mě jeho nová etapa. 

Ve středu se v Česku přestane v restauracích kouřit. Jak moc vás zasáhne protikuřácký zákon?
Domnívám se, že zákon je příliš přísný. Podle mého názoru měl zohlednit restauraci, kam se chodí hlavně za jídlem a hospodu, kam se chodí na pivko a cigáro. Zákazník by měl na výběr. Plošně zakázat kouření není dobré. Jako kuřák vnímám zákon nelibě. Samozřejmě se mu přizpůsobíme. Od jara do podzimu budou kuřáci chodit na zahrádku. Jsem zvědavý v zimě, jak se bude líbit lidem, kteří bydlí nad hospodou nebo v její blízkosti, že se kuřáci pod okny baví, pokřikují a pohazují po zemi vajgly… Může se v jednu chvíli stát, že třicet procent hostů zůstane uvnitř a sedmdesát bude stát venku. 

Co chcete dělat s hosty, kteří vám třeba pod záminkou kouření venku utečou bez placení?
Co můžu dělat… Když bude chtít utéct, uteče i bez záminky. Věřím ve slušné chování hostů.

Jak se vám po různých novinkách v provozování pohostinství podniká?
Je to rok od roku těžší. Na podstatu pohostinství jako takového se totiž nabalila obrovská administrativa. Je méně času na hlídání placu, kuchyně, servírek. V práci jsem kvůli tomu až patnáct hodin. Ale práci v pohostinství mám rád a chci u ní vydržet co nejdéle.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí