Než přišli Chorvaté, na místě Parenza neúspěšně fungovala různá restaurační zařízení. Od roku 2011 v útrobách známé pizzerie voní středomořská kuchyně. 

Především pizza tu jede ve velkém, a to doslova. Denně můžete na silnicích vidět pomalovaný vůz barvami Parenza, kterak spěchá s objednávkou za zákazníky, kterým chuť  pizzy učarovala. A která prý letí nejvíc? Klasika Quattro Formaggi, neboli čtyři druhy sýrů za 130 Kč.

Otevírací doba: po – so (10 – 23), ne (11 – 23)

Druhy a ceny točených piv: Staropramen jedenáctka (35 Kč), Stella (40 Kč)

Hotovky: italská kuchyně (69 - 79 Kč)

Specialita podniku: Parenzo pro dvě osoby (míchané maso, volské oko – 370 Kč)

Nejdražší panák: whiska (85 Kč)

Wi-fi/TV: ano

Chuťovky k pivu: ne

Počet míst: 40 v restauraci + 40 zahrádka

Počet štamgastů: 20

Zábava: příjemné posezení

Jan Murárik

pizanadneptunem

Nad Neptunem má Parenzzo dvě z, na restauraci jen jedno...

pizadalsi

Další z kladenských děl malíře Karmazína

pizapredbarem

Před barem je strom...

pizaprostredi

Prostředí je čisté

pizavteplych

 V teplých dnech je zahrádka přes poledne plná

pizavyber

Výběr piv je ze dvou točených

pizavyzdoba

Výzdoba evokuje sklon k přírodě