Boxera Hořejška čeká premiéra v kleci

Noc válečníků v kladenské sportovní hale vypukne už za dva dny a kromě soubojů v disciplíně MMA je na programu i souboj boxerů v kleci! Kladno v něm bude reprezentovat věhlasný rohovník Karel Hořejšek (36). 

Box se běžně odehrává mezi šestnácti provazy na tvrdší podlaze ringu. Duely v MMA jsou v uzavřené kleci a borci v ní mají mnohem měkčí podlahu. Zkusil jste si někdy v tomhle prostředí zaboxovat?
Nezkusil a jsem zvědavý, jaké to je (usmívá se). Že tam nejsou provazy, to mi nevadí, uvidíme, jak si zvyknu na měkčí podlahu. Na zápas se moc těším. Opět se ukážu kladenskému publiku, svým sponzorům, kamarádům. Domácí atmosféra je prostě domácí atmosféra. Noc válečníků mám i proto rád. 

Zvolíte pro box v kleci speciální taktiku?
Nic takového, jen si musím dávat pozor na soupeřovu tvrdost (směje se). Budu se snažit ty jeho zadní capáky přeboxovat. Bezvoda je o trošku menší než já, takže čekám, že bude často zkracovat vzdálenost. Ještě jsme se v ringu nepotkali, takže toho o moc víc, než že je amatérský mistr republiky, o něm nevím. Zkušenosti má i z profesionálního boxu. Určitě se lidé v hledišti můžou těšit na zajímavé utkání. 

Domluvili jste se, že nastoupíte ve váze do 81 kilogramů. Musel jste hodně shazovat, nebo nabírat?
Nemusel. V extralize, kterou jsem boxoval teď na jaře za Děčín, jsem tuhle váhu chodil, takže jsem v ní pro Noc válečníků téměř zůstal. 

Šel byste do zápasu v MMA?
Neláká mě to. Zkusil jsem si MMA v tréninku a poznal jsem, že pro boxera, který nechce skončit s kariérou, to není dobrý sport...

V Česku se o boxu čím dál méně mluví. Aspoň míň než o jiných kontaktních sportech. Vy jste boxoval v mnoha evropských zemích. Kde je podle vás box nejpopulárnější?
Podle mého poznání rozhodně v Anglii. Ta má stále nějaké mistry světa a na box je tam schopno přijít i třicet tisíc lidí. U nás se box hned tak v popularitě nezvedne. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí