Do velkého světa atletiky se vrací jako dvojnásobná maminka. V příštích dnech ji čeká start na Diamantové lize v Římě a poté možná jako druhý závod absolvuje v polovině července mítink Kladno hází a Kladenské memoriály. I kdyby jí okolnosti ve startu zabránily, je oštěpařka Barbora Špotáková jeho tváří. 

Po porodu druhého syna Darka loni v červenci absolvovala až letos na jaře závody v Kolíně. Úřadující mistryně světa hned prvním hodem dlouhým 63,85 metru splnila limit pro letošní šampionát v Dauhá. "Byla jsem trochu nervózní a sama na sebe zvědavá. Jsem ráda, že hned v prvním pokusu jsem dokázala hodit tak daleko a splnila kritérium na světový šampionát. Je to dobrý základ do dalších závodů. Teď se těším na větší závody. Představím se divákům na Diamantové lize v Římě,“ uvedla světová rekordmanka. 

Redakce Vašeho Kladna ji potkala na Sletišti, kde natáčela zatím tajný dokument o sobě. Nás především zajímalo, jestli ji uvidí fanoušci v Kladně na domácím mítinku. "Ráda bych na něm startovala. Ale nemůžu s předstihem slíbit, že mě fanoušci na Kladno hází uvidí se startovním číslem. Vše záleží na potřebách mé rodiny. Třeba všechno vyjde a já si v Kladně hodím. Určitě se ale přijdu podívat. Tenhle podnik má totiž slibnou budoucnost. Může se stát brzy významným českým atletickým mítinkem," dodala dvojnásobná olympijská vítězka. 

-red-

spotakporimu

Po Římu by Báru mohli vidět fanoušci i v Kladně