Medailový konec plavecké kariéry Martina Zikmunda

Minulý víkend se uskutečnilo mistrovství republiky v plavání v Českých Budějovicích, které mělo zvláštní nádech pro Martina Zikmunda. Bylo totiž jeho poslední. Již začátkem roku se tento nejúspěšnější kladenský plavec hájící barvy MEDÚZY Kladno rozhodl po mistrovství ukončit bohatou kariéru. 

Určitě ho ještě uvidíme na podzim v některých menších závodech, ale mistrovství republiky bylo skutečně poslední. Martin se představil hned v pěti disciplínách, ve třech z nich se objevil ve finále a jako jediný z kladenských zástupců dokázal v open kategorii získat medaili. Podařilo se to v nejprestižnější a nejnabitější plavecké disciplíně, kterou je 100 metrů volný způsob. Do finálového závodu postoupil z pátého místa a v samotném finále pak dohmátl na skvělém druhém místě. Kousek od medaile byl i na 100 metrů motýlek, kde obsadil 4. místo a od bronzu ho dělily pouze dvě setiny sekundy. Se ziskem medaile ale u Martina panuje spokojenost. S tímto cílem na mistrovství odjížděl a medailí se chtěl i rozloučit, což se povedlo.

Martin Zikmund se poslední tři roky připravoval sám a vše si i sám financoval. O to víc je potřeba jeho výsledky ocenit a poděkovat MEDÚZE Kladno, která mu poskytla útočiště a mohl tak dál reprezentovat kladenské plavání.

-zik-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí