Dvořák zaběhl fenomenální rekord

Kladenský atlet Tomáš Dvořák (15) zaběhl na letní olympiádě dětí a mládeže v Liberci a Jablonci nad Nisou čas, který možná ani Evropa v téhle věkové kategorii tak často nevidí. V závodě staršího žactva zaběhl totiž sto metrů překážek v českém rekordu 12.65 vteřin!

Výrazně tak vylepšil svůj dosavadní rekord 13.05 vteřin. Jeho soupeři na olympiádě za oběma časy zaostali. V republice v kategorii staršího žactva nikdo neběžel tuto trať pod třináct sekund!

"Tomáš dokázal, že je obrovský talent. Nad jeho výkony se až tají dech. To je něco neskutečného. Uvidíme, co s ním příští rok provede přechod mezi dorostence. Tam už bude běhat sto deset metrů s vyššími překážkami. S některými to docela zamává. Ale já si myslím, že on to ustojí. Je na překážkovou disciplínu dobře stavěný, do vínku mu byla dána rychlost a hlavně překážky zvládá, jako kdyby tam nebyly... Takový má pro ně cit," komentovala výkon Hana Větrovcová, trenérka klubu Tepo Kladno, kterého je Dvořák členem. 

Tomáš patří do kladenské skupiny trenéra Procházky, která na olympiádě slavila ještě Ullmanův bronz na třístovce a stejný kov Vlkové v dálce!

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí