Trenér Klesnil: Mítink Kladno hází začíná za týden!

Kladno hází a Kladenské memoriály startují přesně za týden v pravé poledne. O pozvánku jsme požádali Jiřího Klesnila, šéfa atletického klubu Tepo Kladno. Kromě největší atletické show v největším středočeském městě se předseda oddílu zmínil také o nadějích Tepa. 

V těchto dnech se koná mnoho atletických závodů juniorů a dorostenců. Nedávno jsme zmiňovali rekordní stovku kladenského sprintera Matěje Krska. Dělají vám podobnou radost i jiná mladá jména z vašeho klubu?
Kromě Matěje naši mladí atleti přivezli z mistrovství republiky ještě tři zlaté a tři stříbrné medaile. To považujeme za velký úspěch. Krsek na těchto závodech vyhrál také dvoustovku v osobním rekordu, výborně si vedly štafety na čtyřikrát čtyři sta metrů dorostenek i juniorů ve složení Quadrátová, Bennet, Havlová, Lamačová a Kašpar, Lehar, Sobotka, Krsek. Obě doběhly na prvních místech. V chůzi na pět kilometrů si stříbrná Klára Hlaváčová došla v čase 27:08:31 pro osobní rekord, David Zuska skočil o tyči pro druhé místo a ve skoku vysokém stejnou medaili brala Kristýna Dvořáková. 

Kde vaše závodníky uvidíme v nejbližší době?
Junioři Lehar a Krsek se tento víkend zúčastní mezinárodního utkání v Maďarsku. Poté je na programu mistrovství Evropy atletů do 23 let. Tam budeme mít chodce Hlaváče a tyčkařku Pešlovou. Další týden je mistrovství Evropy do 19 let, kde z Kladna v několika disciplínách startují běžci Lehar a Krsek. Tím ale atletický program nekončí. Následuje mezistátní utkání dorostu. V něm Kladno budou reprezentovat Zuska, Hlaváčová a Dvořáková. To vše se děje v červenci. 

Uvidíme Matěje Krska, který v současné době oplývá skvělou formou, běžet v sobotu 13. července na mítinku Kladno hází?
Na něm nepoběží, to ale neznamená, že na mítinku neuvidíme zajímavé osobnosti. Přihlášku nám potvrdil například sprinter Maslák či koulař Staněk. Stále je v jednání start oštěpařek Špotákové a Ogrodníkové. Do úterý bychom měli mít startovní listinu téměř uzavřenou.

Na koho z mladých z Tepa Kladno byste si vsadil, že se prosadí i mezi dospělými?
Doufám, že to bude Matěj Krsek, a že dál bude startovat v barvách Kladna (usmívá se). Velkým příslibem je osmnáctiletý Dan Lehar. Stabilně dobré máme vrhačské disciplíny a věřím, že i v ostatních se rodí úspěšná generace.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí