Už jen několik dní zbývá do největší a nejlepší kladenské atletické akce letošního roku. Mítink Kladno hází a Kladenské memoriály neúprosně bije na dveře a pořadatelé nepolevují ve své práci.

Aktuální novinky přicházejí z koulařského kruhu a startovní listiny v běhu na 400 metrů. To, že kladenský závod si buduje pevnou pozici na evropském atletickém poli, potvrzují naši nejbližší sousedé ze Slovenska. Důkazem toho je potvrzená účast aktuálně nejlepšího slovenského koulaře Matúše Oleje i jeho kolegyně, mistryně Slovenska Natálie Válekové.

Hodně rušno bude na čtvrtkařském oválu. Na ten se chystá hned osmero reprezentantů Indie, v čele s Muhammedem Anas Yahiyou, který se v Kladně představil už vloni a Tomem Nirmal Noaham. Oba sprinteři umí zaběhnout 400 metrů pod 46 vteřin. K nim se přiřadí i polská superstar Rafal Omelko, Jihoafričan Barnes a možná i Slovák Danáč. A máme zaděláno na nejrychlejší závod, který kdy Kladno spatřilo. A to ještě není zdaleka vše, co Kladno hází na této trati nabídne. Určitě budou chtít své říci i domácí závodníci Patrik Šorm a Jakub Veselý, tréninkoví kolegové Pavla Masláka.

A právě Pavel Maslák se na Sletišti také představí. Diváci jej uvidí v závodě na 200 metrů, ve kterém se tento sedminásobný medailista z velkých světových akcí představí kladenskému publiku. Tohle všechno v čele s Pavlem Maslákem si žádný příznivec atletiky nesmí nechat ujít. 

Přijďte v sobotu 13. 7. na Sletiště a uvidíte atletiku nejvyšší světové úrovně.

-kub-