Atletický mítink Kladno hází a Kladenské memoriály by nevznikly bez nadšení kladenského kladiváře Jakuba Kubálka. S týmem spolupracovníků z klubu Tepo Kladno na dnes připravil Sletiště na úroveň velmi prestižního podniku. 

Vaším koníčkem kromě atletiky je rybaření. Co je vaší největší rybou mezi "ulovenými" atlety pro kladenský mítink?
Start Pavla Masláka na stovce i dvoustovce či přítomnost Báry Špotákové. A samozřejmě další atleti z české špičky v dalších disciplínách. Z těch zahraničních určitě je letošním tahákem Jamajčan Richards v kouli i dálkařka Griva z Lotyšska. 

Čekáte překonání národních, evropských či dokonce světového rekordu?
Počítáme s tím, že se to stát může. Je tu zastoupeno dvacet pět zemí z celého světa. Něco padnout může (usmívá se). Každopádně náš Pavel Maslák na něj zaútočí na dvoustovce. Bylo by skvělé, kdyby u nového českého rekordu stálo Kladno. Byl bych rád, kdyby se o totéž pokusil i koulař Staněk. Nechme se překvapit. 

Máte svého favorita, někoho, komu osobně budete držet palce?
Osobně zvlášť držím palce kladenské diskařce Elišce Staňkové. Ale přeji úspěchy všem dvěma stům atletům, které v Kladně dnes startují. 

Kam se tento mítink za pět let dostal?
Před třemi roky jsem pro Vaše Kladno vyjádřil přání, abychom jednou dosáhli rozpočtu minimálně deset tisíc euro, což by náš mítink posunulo do evropské termínové listiny. Tenkrát jsem si myslel, že to je běh na dlouhou trať. Nyní máme rozpočet v desítkách tisíc euro a jsme tam (usmívá se). Díky tomu je o Kladno mezi světovými atlety zase větší zájem. Nechci si klást cíle, nebo pokládat laťku úrovně zbytečně vysoko a pak ji nepřekonat. Máme se kam zlepšovat. Chceme, aby Kladno hází bylo rok od roku prestižnější. Ovšem bez podpory silných sponzorů a města Kladno by to nešlo. 

-red-