Krsek poběží třikrát o medaile

Závodník klubu Tepo Kladno Matěj Krsek se od zítřka pokusí na mistrovství Evropy atletů do 19 let ve švédském Borasu získat ze startů na tratích 400 metrů, 4 x 100 metrů a 4 x 400 metrů aspoň jednu medaili. 

Ve vaší nejsilnější disciplíně běhu na čtyři sta metrů máte podle tabulek letos pátý nejlepší čas ze všech vašich soupeřů na šampionátu. Není to příliš velký odstup od medaile?
Není. Cítím se výborně a mám na to, abych medaili zaběhl. Ostatně soupeři navíc nemusí být v den finále v optimálním rozpoložení (usmívá se). Celou sezonu jsem směřoval k těmto závodům a věřím si, že zaběhnu medailové umístění. 

Než jste odletěl do Švédska, konal se na kladenském Sletišti mítink Kladno hází. Proč jste na něm nestartoval?
Dohodli jsme se s trenérkou, že mítink právě k blížícímu se mistrovství Evropy vynechám. Musím přiznat, že mítink Kladno hází roste do evropské úrovně. Díval jsem se na startovní listinu čtyřstovky a klidně ji srovnám se čtyřstovkou na Zlaté tretře! Úroveň mítinku je vysoká. Když to půjde, příští rok se rád zúčastním.    

Před vaším vrcholem sezony jste běžel stovku a dal jste ji v lepším čase, než kdysi náš nejlepší sprinter současnosti Pavel Maslák. Využijete na čtyřstovce takticky téhle sprinterské formy?
Rád bych ji podal v závěrečné fázi trati. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí