Trenér Klesnil: Úspěchem bude umístění do pátého místa

Atletický klub Tepo Kladno vyslal na mistrovství republiky družstev do Hodonína muže i ženy. Šampionát začíná dnes a skončí v neděli pozdě odpoledne. Podle předsedy Tepa Jiřího Klesnila kladenská družstva mohou překvapit, protože ve svých sestavách mají špičkové závodníky.

Máte od mistrovství velká očekávání?
Očekávám, že překvapíme. Už postupem na mistrovství republiky jsme nad rámcem našeho sezonního očekávání. Původně jsme měli za cíl obě družstva v extralize udržet (usmívá se), nakonec jsme shodně v obou kategoriích skončili pátí. V Hodoníně, kde startuje v mužích i ženách šest týmů, jsou na medaile předem jasní favorité, takže za další úspěch budu považovat umístění do páté příčky. 

Které týmy patří mezi medailové favority?
U mužů jsou to pražské celky Dukla a Olymp, pak Brno a Plzeň, u žen jsou to také pražská družstva Dukla, USK a Olymp. My v ženách jsme prý řazeni mezi možná překvapení. 

Kdo z kladenské nominace podle vás patří mezi favority na vítězství ve svých disciplínách?
Tomáš Voňavka a Eliška Staňková v hodu diskem, chodec Vítek Hlaváč, běžec Matěj Krsek, kladivář Míra Pavlíček, v kladivu čekám dvě medaile a čtvrté místo, běžkyně Lada Vondrová, výškařka Oldřiška Marešová a v tyči Nikola Pöschlová.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí