Kladno v atletice dosáhlo nečekaného úspěchu

Mistrovství republiky v atletice družstev skončilo v obou pohlavích pro kladenské Tepo nečekaným úspěchem.

Obě družstva v Hodoníně totiž ve svých kategoriích skončila na pátém místě ze šesti účastníků! Přitom před zahájením dvou kvalifikačních kol byla cílem klubu záchrana extraligy...

Nejvíce bodů do společného součtu Tepa přidaly ženy v disku, které obsadily první tři místa v pořadí Eliška Staňková, Zuzana Kubicová a Hillen James. Zlato a bronz v kladivu hodili Miroslav Pavlíček a Michal Fiala. Chodec Vít Hlaváč si došel pro zlato, v ženách chodkyně Klára Hlaváčová získala bronz. Ve skoku vysokém vybojovala třetí místo Oldřiška Marešová, to samé se povedlo v tyči Davidu Holému a Nikole Pöschlové, ve vrhu koulí slavila stříbro univerzální Hilenn James. V hodu diskem potvrdil pozici české jedničky Tomáš Voňavka (na snímku). Bronz si domů odvezla oštěpařka Jarmila Jurkovičová. Lada Vondrová vyhrála čtvrtku. 

"Před extraligou jsem nás letos pasoval na baráže o udržení. Nakonec se nám povedl úžasný výsledek. Do října nás čekají ještě mládežnické soutěže, kde chceme rovněž překvapit," říká šéf klubu Jiří Klesnil. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí