David Fechtner: Strongman nabízí silné pocitové zážitky

Zítra odpoledne má OAZA v Kladně zabrané parkoviště. Dream Body Fitness (DBF) na něm totiž pořádá druhý ročník mistrovství republiky Strongman Czech U 105 (14.00 - 19.00 h.). A znovu je jeho garantem David Fechtner, provozovatel DBF. 

Na co pozvete obecenstvo?
Mistrovství je divácky atraktivní pro celé rodiny. A je na co se těšit. Například hned tak neuvidíte jediného chlapa tahat desetitunový kamion. Ze závodníků a zároveň největším tahákem je mistr světa, republiky i Evropy v této kategorii Jiří Tkadlčík. Je aktuálním držitelem světového rekordu v mrtvém tahu výkonem 406 kilogramů. Atraktivní jsou i všechny ostatní disciplíny, zvláště pak ty běhavé s těžkými břemeny. 

Kolik závodníků celkem uvidíme?
Očekáváme až čtrnáct účastníků. To je podle mne optimální počet, aby mistrovství netrvalo příliš dlouho. Počítáme, že skončí kolem sedmé hodiny večer. 

Budou mít diváci při závodech i jiné rozptýlení?
Žízeň i hlad zaženou u stánku Reného Švestky, k vyzkoušení jim bude šest vozidel Škoda Kamiq od Amondu, děti si dle libosti zaskáčou v nafukovacím hradu, Hakim Gym předvede ukázky bojového umění. Svou činnost představí nezisková organizace Děti na startu. Hlavním a zároveň velmi atraktivním bodem doprovodného programu jistě bude vystoupení siláka Lukáše Patery. Ten se pokusí překonat národní rekord ve zdvihu jednoruční činky nad hlavu. I tento rekord v hodnotě 122 kilogramů drží Jiří Tkadlčík. Patera hlásí osobní rekord 119 kilogramů! Věřím, že zábavy si každý návštěvník akce najde dost. 

Garantem je vaše fitness, které je součástí OAZy. Nabízíte nějakou novinku?
Tréninky pro všechny zájemce různých tělesných dispozic i indispozic. Nabízíme jim speciální program na procvičení celého těla, který se liší od standardního posilování. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí