Kladenský maraton je za dveřmi. Přihlásíte se?

Na webových stránkách kladenského Maraton klubu je stále k dispozici přihláška k účasti na jednom z nejprestižnějších závodů nejen v Česku. Maraton startuje v sobotu na Sletišti v deset hodin dopoledne. 

Také letos je do Kladenského maratonu přihlášena spousta cizinců. Jedním z nich je například Wojtek Machnik z Polska. Ten si dal za cíl uběhnout maraton ve 249 zemích světa. Od loňského do letošního srpna již doběhl 62 maratonů v 62 zemích, což je světový rekord. Další osobností českého vytrvalostního běhu podle Maraton klubu Kladno je český rekordman v běhu na dvacet kilometrů Ivan Uvizl. Dvacítku zaběhl v čase 59:38,6 a v hodinovce zdolal dvacet kilometrů a sto čtyřicet čtyři metry. 

Stejně jako v loňském roce se závodníci mohou těšit na pestré občerstvení. Vedle klasického si mohou vybrat ze dvou indických jídel - cizrnu v omáčce a kuře v omáčce s rýží. Zapít je kromě jiného lze točeným pivem nebo domácí limonádou.
Trať je na dráze atletického stadionu, následujících osm okruhů vede po asfaltových a zpevněných cestách lesoparku Lapák a odtud zpět do cíle na dráhu atletického stadionu. Časový limit je 6 hodin. Vyhlášení vítězů se uskuteční v půl třetí odpoledne před tribunou Sletiště. Traťový rekord v mužích drží Mulugeta Serbessa s časem 2:27:30, mezi ženami pak Ivana Martincová s časem 2:51:42. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí