Jiří Klesnil: Tepo mělo dobrou sezonu, reprezentace zklamala

Šéf atletického klubu Tepo Kladno Jiří Klesnil hodnotí uplynulou sezonu klubu pod širým nebem a zamýšlí se nad skončeným mistrovstvím světa v Kataru.

Šéftrenére, vybojovalo Tepo podle vás dost medailí?
S počtem medailových míst závodníků Tepa jsem maximálně spokojený. V dospělých jsme se s přehledem dokázali udržet v extralize, muži skončili celkově pátí, ženy čtvrté, což je nad očekávání. Naši sprinteři Dan Lehár a Matěj Krsek přispěli k medailovému umístění štafety na mistrovství Evropy juniorů. V mládežnických kategoriích Tepo přiváželo spousty medailí. Doufám, že pro náš klub nepřijdou podobně hubené roky jako v reprezentaci. 

V Kataru mělo Kladno jediné zastoupení v diskařce Elišce Staňkové. Celkově skončila sedmnáctá. Nepředstavoval jste si u ní lepší umístění?
To jsem spíše čekal od jiných našich reprezentantů. Eliška byla na mistrovství pozvána dodatečně a rozhodně mě tam nezklamala. I když skončila na sedmnáctém místě, hodila na šampionátu svůj nejlepší letošní výkon. Celkově mě reprezentace zklamala. 

Vraťme se do Tepa. Které jsou jeho největší talenty současnosti?
V dospělých už nemá o talentech asi cenu mluvit (usmívá se). V juniorech již jmenovaní Lehár s Krskem, v mladší kategorii Tomáš Dvořák. Ten v žákovské kategorii zaběhl český rekord jak na šedesát metrů překážek v hale, tak venku na sto metrů překážek. V obojím vyhrál žákovské mistrovství  republiky. Z děvčat se jeví pro budoucnost naší atletiky dobře tyčkařky Nicola Pöschlová a Veronika Štemberová, z chlapců chodec Vítek Hlaváč. Uvidíme, jak se ve své kariéře vypořádají s přestupem o věkovou kategorii výš. S tím bývá velký problém a málokdo to ustojí. 

Jmenoval jste naděje v běhu, tyčce, chůzi. Ostatní disciplíny v Tepu v současné době stagnují?
Neřekl bych, že stagnují. Na mistrovství republiky jsme měli mladé závodníky v dalších disciplínách ve finále. Ti potřebují dozrát. Stále se držíme na české špičce v kladivu nebo disku. V dospělých si dobré výsledky držíme. Jen potřebujeme, aby někdo z mladých na ně navázal. 

Co vás v Tepu čeká do konce roku?
Delší příprava ve Španělsku, kam odlétáme ve druhé polovině října. Od ní čeká naše atlety nepřetržitá tvrdá příprava na zimní sezonu, která začne v lednu. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí