Hořejšek s Bartlem vyboxovali mistrovské tituly!

Po čtyřiceti letech se v pražské Lucerně konalo finálové klání mistrovství republiky v boxu. A Kladno po něm slavilo dva tituly! 

Ve váze do 75 kilogramů Miloš Bartl titul nejen obhájil, ale získal dokonce třetí v řadě! "Finále, to byla bitva jako řemen. Dostal jsem stejného soupeře jako loni. Vyšel jsem z boje sice jako vítěz, ale záda mám zablokovaná a potíže s ušními bubínky. Myslím, že jsem první kolo prohrál, pak jsem dvě další vyhrál, ale v tom třetím jsme se řezali jako koně," usmívá se šťastný vítěz, který se do finále probojoval přes semifinálové k.o. Kromě extraligového boxování za Děčín čeká mistra republiky z významných zápasů až březnová kvalifikace na olympijské hry v Tokiu. 

Druhým mistrem republiky, původem z Kladna, se ve váze do 81 kilogramů stal Karel Hořejšek. Pro něj to je první titul mezi dospělými. "Jsem strašně utahaný. Na takový maraton nejsem zvyklý. Normálně odboxuji zápas a pak mám volno," říká s úsměvem na tváři nejlepší český profík ve váze do 80 kilogramů. Pro národní šampionát, který sloučil profesionály a amatéry, udělal výjimku a "šel" ve váze o pět kilogramů výše. "Od čtvrtfinále po finále jsem všechno vyhrál jasně na body. Takže jsem maximálně spokojený."
Stejně jako Bartla, čeká i Hořejška v nejbližší době extraliga za Děčín a poté koncem listopadu titulový zápas v Německu.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí