Mrtvá ryba bojovala o štiku

Již druhým rokem se členové rybářského týmu Mrtvá ryba, taky ryba účastní prestižní soutěže v lovu štik. Jak se říká, vítězná sestava se nemění, a tak se i letos do boje pustilo trio Tůča, Mára a Siki.

Závod o Košumberskou štiku je rozdělen na čtyři kola a vítězem se stává ten, kdo po čtvrtém kole ,,naloví" v součtu nejvíce centimetrů štik. A jak si vedli reprezentanti Mrtvé ryby? Pro všechny platilo to stejné, chytali ryby jako přes kopírák. Po parádním startu, kdy se po prvním kole celá trojice kladenských lovců držela na předních příčkách a druhém, které více méně potvrdilo průběžné umístění z úvodního kola, přišel bod zlomu. Jako když utne, jinak další vývoj nelze ani popsat. Z třetího kola vyšli totiž všichni tři rybáři úplně na prázdno. Naději vrátit se do popředí dávalo tak už jen poslední čtvrté kolo. Bohužel! Ani v něm nezvládli borci v červeném chytit byť jednu jedinou štiku a v konečném pořadí se tak propadli do středu celkových výsledků. I tak jim gratulujeme a věříme, že příští rok budou znovu atakovat stupně vítězů!

U všech rybářů samozřejmě platí stejné pravidlo, tedy čím větší úlovek, tím lepší. Někteří pak v tomto ohledu, alespoň co se fotografování týče, mají výhodu. Protože jsou menšího vzrůstu, tak i nepříliš urostlá ryba v jejich náručích připomíná velrybu. Přesně na opačném pólu se však nachází rybář týmu Mrtvá ryba, taky ryba..., Mára. Tenhle hodně přes dva metry měřící a hodně přes metrák vážící borec má při focení smůlu. I metrová štika v jeho rukou vypadá jako čudla, trofejní okoun jako nástražná rybička a tak dále. S o to větší radostí vám nyní představujeme Márův poslední úlovek bolena, který je i v jeho rukou znatelně parádní rybou (na úvodním snímku).

-red-

bolenvmrtve

V Mrtvé rybě se loví o závod

bolennstupujici

Nastupující generace v Mrtvé rybě


Počasí Kladno

Předpověď počasí