SKS Arena chystá od ledna novinku

Nejstarší centrum bojových umění v Kladně SKS Arena má za sebou další ze svých úspěšných roků. Jeden z provozovatelů Areny, trenér Jan Homolka, v rozhovoru zdůrazňuje, že klub neusíná na vavřínech, ale myslí na budoucnost. Od příštího roku zavádí ve své nabídce sportovní novinku. 

Když se ohlédnete za letošním rokem, které úspěchy vám udělaly největší radost?
Všechny medaile, které jsme na závodech posbírali (usmívá se). Z nich samozřejmě všechny tituly či první místa. Ať už to je amatérský titul mistra republiky Davida Zouly v odvětví MMA nebo tituly mistrů světa v kick-boxu. V juniorské kategorii ho vybojovala Eliška Trojáková a v mužích přivezl dvě zlaté Petr Kučera. V neposlední řadě máme velkou radost z pěti titulů na mistrovství republiky v kick-boxu, které v listopadu SKS Arena v Kladně uspořádala. 

Jak úspěšná byla letos Arena v každodenní činnosti?
Daří se nám přivést stále více mladých lidí na tréninky. Od šestiletých dětí po dvacetileté kluky. Chodí si k nám s chutí jen tak zatrénovat. Nahlédnou do různých odvětví bojových umění, získají kondici a někteří nás poté i reprezentují. Můžou si vybrat mezi krav magou, kick-boxem, MMA a judem. V současné době registrujeme zhruba stovku dětí. Zanedlouho oslavíme sedmnáct let existence a po celou dobu se nám daří skloubit vysokou sportovní úroveň přípravy a tréninků s dobrou a pohodovou náladou. 

Co nového v nejbližší době veřejnosti nabídnete?
Od ledna chystáme v naší nabídce novinku, nové odvětví. Je to překvapení a prozradíme ho až na začátku roku (směje se). Z našich závodníků by se mohl někdo objevit v profesionálním ringu.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí