O největší překvapení osmého kola kladenské Školní florbalové ligy se postarali Vlci. Ti dokázali, zatím jediní, porazit lídra tabulky.

Družstvo z Osmé základní školy a druhé poloviny tabulky zaskočilo Nosorožce ze „Čtyřky“ výtečnou obranou a jediným gólem, který v utkání padl. Lídr tabulky se poté vzpamatoval a přehrál čtvrté Medvědy z „Dvojky“ 6:0. Na Nosorožce se díky jejich klopýtnutí bodově dotáhli stále druzí buštěhradští Tygři. Ti si poradili se Žraloky ze „Čtrnáctky“ 5:3 i se „sedmičkovými“ Štíry 5:4. Celkově třetí Žraloci deklasovali Medvědy 8:1. Na poslední příčce sice stále trůní tým Opice z Hnidous, ovšem v tomto kole konečně měl radost alespoň z prvního bodu. Ten sebral po remíze 2:2 Jelenům ze „Sedmičky“.
„Tohle kolo stálo za to. Viděli jsme jedno veliké překvapení a jednu velikou radost z dosaženého bodu. Sezona se stále odvíjí v duchu družstev, která se na ligu speciálně připravují. Mám radost z účasti dívek v družstvech, které se florbalu mimo školu nevěnují. Znamená to, že učitelům nejde jen o nejlepší výsledky. A to je fajn,“ říká spokojený pořadatel turnaje Michal Bradáč, trenér kladenských Kanonýrů.

Jan Murárik