David Fechtner: Pocit z ponoru do ledové vody je krásný

Závodně dělal kulturistiku, vede v Kladně fitko a v současné době se přidal do party otužilců. David Fechtner má za sebou první ponor pod led.

Z fotky, na které jste ponořen v zamrzlé vodě, běhá mráz po zádech. Jste dlouho otužilcem?
Kdepak (směje se). Začal jsem s tím letos. Tohle byl můj druhý ponor do ledové vody v přírodě. Kamarád v Praze dal před lety dohromady partu, která každou neděli v deset hodin chodí ve Žlutých Lázních do ledové vody. Tak takhle jsem se k tomu dostal. A minulý týden jsme se cestou do Brna zastavili na tamní přehradě a ponořili se poprvé letos pod led.

Vysekali jste si do ledu díru, nebo tam byla?
Vysekali jsme si ji. Trvalo nám to téměř půl hodiny, protože jsme ji sekali vším možným, co jsme našli. Musely nám k tomu stačit klacky a kameny.

Jaký je z vašeho pohledu rozdíl mezi studenou sprchou a zamrzlou vodou v přírodě?
Studené nebo ledová sprcha je nepříjemná, ponor do ledové vody venku mě příjemně bolel. Pocit z toho a hlavně potom je nepopsatelně krásný.

Když se neponořujete, nebo necvičíte, šéfujete v OAZe posilovně Body Dream Fitness. Co je u vás nového?
V odpoledních hodinách dosahujeme ve všech prostorách maxima naší kapacity. Zvláště radost nám dělá zájem o program Milon. Ten vítají nejen lidé, kteří potřebují začít se hýbat a nešli by jako první do klasické posilovny. Mě těší, že nejen noví cvičenci se v Kladně rozhodují hlavně mezi dvěma posilovnami. Jednou z nich jsme právě my.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí