Milan Fortuník: Dnes možná hrajeme naposled

 

Kladenští orli dnes na domácím hřišti hrají proti Ústí nad Labem poslední zápas základní části volejbalové extraligy (18.00 hod.). Bez diváků, jen s nezbytným organizačním týmem. Trenér orlů Milan Fortuník tuší, že to také může být úplně poslední zápas sezony.

 

Hrál jste někdy před úplně prázdnými tribunami?
Nehrál, a to ani, když jsme například hráli jen přátelský zápas. Vždy na tribuně pár lidí bylo. Chápeme, že to je nezbytné opatření. V pondělí se sejdou kluby a rozhodne se, jestli se uskuteční play off. Dnes proto možná hrajeme poslední utkání sezony.

 

Je podle vás ještě jiné řešení, jak soutěž ukončit soubojem o titul, než dlouhodobým play off?
Mohli bychom třeba hrát play off turnajovým způsobem. V některém z měst, například ve dvou halách, by se v pátek střetly týmy na prvním až osmém místě v jediném duelu bez odvet. V sobotu by se odehrálo semifinále a v neděli boje o medaile. Podobně se koná Český pohár. V něm se čtyři týmy v jednom místě střetávají ve dvou dnech v semifinále a finále. Ale třeba to taky bude všechno úplně jinak.

 

Kolik lidí celkem se dnešního zápasu účastní?
Ve sportovní hale se během utkání nebude pohybovat více než šedesát osob. My nastoupíme v plné síle, jdeme si pro tři body a pro co nejlepší postavení do play off.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí