Kladno se stane centrem české atletiky

Český atletický svaz zvolil areál na Sletišti za ústřední stadion, na kterém se prvního června uskuteční ceropublikový mítink Spolu na startu. Garantem závodů v Kladně je klub A. C. TEPO Kladno v čele s předsedou Jiřím Klesnilem.

Mítink se první červnový den uskuteční na sto stadionech v celé republice. Co se bude dít v Kladně?
Zatím jistě organizujeme tři hlavní disciplíny pro dospělé za účasti největších českých hvězd. Ty jsou garantovány pro přímý přenos České televize a Radiožurnálu. Ve vrhu koulí se spolu s naším nejlepším koulařem Tomášem Staňkem představí i přední kladenští koulaři Ladislav Prášil, David Tupý a Tadeáš Procházka. V oštěpu žen vedle Báry Špotákové by měla startovat naše Jarmila Jurkovičová. V běhu na tři sta metrů si to zřejmě s lídrem českých tabulek Pavlem Maslákem rozdají naši sprinteři Matěj Krsek a Daniel Lehar. Rádi bychom zařadili ve spolupráci se svazem i další disciplíny pro kladenské závodníky.

Kolik závodníků v každé z těch tří hlavních disciplín v Kladně uvidíme?
Bude záležet na povolení vlády, kolik lidí se na takových akcích bude moct pohybovat. V současné době je povoleno celkem padesát osob. V každé disciplíně počítáme do deseti účastníků.

Akci financuje atletický svaz?
Ano, náklady na pořádání by měl svaz pokrýt. Uvidíme, co mítink přinese klubu. Vydělávat na něm nemusíme, jenom nechceme prodělat.

Jan  Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí